Speaker

Presentasjons teknikk del 2: Styr ditt publikum

En av de største utfordringene du har når du skal presentere noe for andre er å holde på oppmerksomheten.

Hvorfor?

  • Det er lett å bli distrahert
  • Det er lett å la tankene vandre
  • Det er ikke alt som er like interessant
  • Noen presentasjoner ER kjedelige
  • Vi glemmer skrekkelig fort

Som publikum er det enkelt, det er bare å gjespe og gå hjem.

Hvis publikum har betalt enten i tid eller penger så kan de muligens føle seg snytt fordi de kjedet seg eller lærte lite.

Man kan jo skylle på publikum. Du vet, «de var jo litt kjedelige».

Men, hei, stopp et sekund – det er jo du som skal presentere!

En ubehagelig sannhet

Når du presenterer ting har du et ansvar, ubehagelig men sant!

Det gjelder om du har 5 eller 5000 tilhørere. I forrige blogg-innlegg, konstaterte vi at tilhørerne forventet å få noe av deg.

Hvis de ikke føler at de får noe eller nok, vil de bli skuffet.

Så hvordan kan du gi av deg selv og unngå gjesping fra publikum?

Styr publikum med din presentasjonsteknikk

Roller Ii
Du må få publikum med på turen

Når du har din presentasjon må du involvere publikum. De må aktiveres. Du må få de med på reisen. Tusenfryd er kjedelig når man står igjen på bakken. Aktivering kan oppnås med øyekontakt, gester, visuelle hjelpemidler, og «storytelling» selvfølgelig i tillegg til et interessant innhold.

Øyekontakt for eksempel er veldig effektivt, siden øyekontakt skaper nettopp kontakt. Øyekontakt er et så sterkt virkemiddel at det må brukes med måte, for ingen liker å bli stirret på.

I denne sammenhengen MÅ vi også nevne spørsmål.

Når du stiller noen et spørsmål, tvinger du tankene deres til å bare vurdere ditt spørsmål

Det skjer noe når det stilles spørsmål – det aktiviserer hjernen på en helt spesiell måte.

Personlig går min egen hjerne i Quizmodus når det stilles spørsmål, jeg bare svare på det. Svarer jeg feil vil jeg prøve igjen og igjen og igjen.

Forskning i nevro vitenskap har funnet ut at den menneskelige hjernen bare kan tenke på en idé om gangen. Dermed fikk vi senket den rustne holken M/S Multitasking!

Når du stiller noen et spørsmål, tvinger du tankene deres til å bare vurdere ditt spørsmål.

Som nevroforsker John Medina forteller i sin bok Brain Rules, «viser forskning at vi ikke kan multitaske. Biologisk sett er vi ikke i stand til å behandle flere inntrykk som krever vår oppmerksomhet samtidig

Det betyr, kjære venner, at vår hjerne er høyst lineær i sin prosessering av inntrykk. Jo mer krevende oppgave, jo mer ensporet blir hjernen.

Så hvis vårt publikum bare kan konsentrere seg om en ting om gangen, og denne tingen er en distraksjon er du i Sjakk-matt som foreleser.

They win, You loose!

Det er derfor spørsmål er uhyre effektivt for å holde på oppmerksomheten. Du kan bruke retoriske spørsmål, dvs spørsmål du ikke forventer å få et muntlig svar på, men du kan også bruke spørsmål for å «vekke» et publikum.

«Krisepakka»

Se for deg situasjonen: Du har prøvd alt, du er et godt stykke ute i presentasjonen, og responsen er lav. Du merker det, det er null feedback å hente.

Du føler at tempen stiger, stressen melder seg. Noen vil begynne å kave i den situasjonen, de øker farten, fordi de bare vil bli ferdige, katastrofen er et faktum. Sjakk-matt!

Sjakk Matt
Slutt stilling når du mister publikum - Sjakk matt

Noen håndterer det bedre, de pauserer, puster, og evaluerer. Her kreves det noe, og det raskt! De slipper løs «Krisepakka»!

Krisepakka funker alltid, prøv dette: Still et spørsmål, et helt vanlig spørsmål som folk kan svare på hvis de ønsker. Oppfordre publikum til å kommentere spørsmålet, der og da!

Det kommer til å skje noe, folk vil rette seg i ryggen, de kommer til å sette seg lengre fram på stolen, de vil se seg rundt, stemningen blir elektrisk!

Forløsningen: En hånd i publikum kommer opp, du lar vedkommende svare på spørsmålet og delta i presentasjonen på en direkte måte. Du takker personen for deres mot. Du spør om det er flere som ønsker å kommentere, og nå er det en håndfull hender oppe.

«Krisepakka» er et tveegget sverd, når du lar publikum kommentere spørsmål, overlater du noe av kontrollen til dem. Så følg godt med!

Hands Up
Holder presentasjonen på å krasje - slipp løs "Krisepakka"

Selv om du sto i sjakk har du parert på en glimrende måte og spillet kan fortsette. Kontrollen er gjenopprettet og publikum er både fokusert og motivert og de får en flott opplevelse. De konsentrerer seg om budskapet og målet om en vellykket presentasjon er nådd!